NP PLITVIČKA JEZERA: Smaragd Hrvatske, zaštićeni dragulj svijeta

Nacionalni park Plitvička jezera, smješten u Hrvatskoj, zapanjujuće je odredište koje privlači milijune posjetitelja iz cijelog svijeta. Park je poznat po svojoj prirodnoj ljepoti, kristalno čistim jezerima, vodopadima, bujnom zelenilu te bogatoj flori i fauni. Istražite netaknutu ljepotu Plitvica, u blizini vaše Vile Belle!

Nacionalni park Plitvička jezera osnovan je 1949. godine i najstariji je nacionalni park u jugoistočnoj Europi. Park se prostire na površini od 295 četvornih kilometara i dom je 16 međusobno povezanih jezera i sustava kaskadnih slapova. Park se nalazi u planinskom području Like, poznatom po svom neravnom terenu i gustim šumama.

Jedna od mnogih čari ovog nevjerojatnog parka su njegove vijugave šetnice, koje vam pružaju očaravajući pogled na jezera i vodopade. Šetališta su održavana i posjetiteljima pružaju siguran i jednostavan način za istraživanje parka. Dostupna su i posjetiteljima u invalidskim kolicima, pa u ljepotama parka mogu uživati svi!

Jezera u parku poznata su po svojim različitim bojama, koje se kreću od tirkizne do tamno plave. Promjene u bojama uzrokuju različite vrste minerala i organizama koje obitavaju u jezerima. Ne propustite se provozati čamcem po jezerima ili zaplivati ​​u kristalno čistoj vodi, na mjestima gdje je dopušteno!

Park je također dom raznolikoj flori i fauni. Šume u parku dom su raznim životinjama, uključujući jelene, medvjede, vukove i risove. U parku živi više od 120 vrsta ptica, uključujući i bjelogrlog vranca, pticu koja roni pod vodom u potrazi za hranom.

Osim prirodnih ljepota, park ima i bogatu kulturnu povijest. Park je nekada bio dom starih ilirskih plemena, a u parku i danas postoje ostaci njihovih naselja. Park je, također, bio mjesto značajnih bitaka tijekom Drugog svjetskog rata.

Sve u svemu, Nacionalni park Plitvička jezera nezaobilazna je destinacija za svakoga tko posjeti Hrvatsku i njenu Liku. Prirodna ljepota parka, raznolika flora i fauna te bogata kulturna povijest čine ga jedinstvenim i nezaboravnim odredištem. Bilo da ste ljubitelj prirode, povijesti ili jednostavno tražite lijepo mjesto za opuštanje, Nacionalni park Plitvička jezera ima za svakoga ponešto.

Napravite obiteljski izlet, obiđite Plitvice, uživajte u prirodnim ljepotama, ali i gastro ponudi te savršenim vizurama koje nude nezaboravne trenutke i najbolja mjesta za vrhunske, zajedničke fotografije.

Plitvička jezera čarobna su tijekom cijele godine!